FSP Ledardagar 9-10.3

Kyrka 2030 FSP ledardagar

9-10.3.2018 i Betesda Church, Raseborg

Det är dags igen för pingstförsamlingarnas ledare att träffas. Den här gången i Betesda Church i Raseborg fredag-lördag 9-10 mars 2018. Ledardagarna är avsedda för pastorer, barn&ungdomsledare, styrelse, äldste och alla andra ledare som församlingen vill sända till de här samtals & fortbildningsdagarna för församlingarnas ansvarsbärare.

Temat för årets ledardagar är Kyrka 2030. Dagarna hålls i Betesda Church, Långgatan 19 Ekenäs. Vi vill genom temat lyfta fram, visionen, utmaningarna och möjligheterna som finns i att vara kyrka 2030. Om du är pastor, äldste, styrelsemedlem, barnledare, ungdomsledare, smågruppsledare, lovsångsledare eller vilken annan ledare/ansvarsbärare i församlingen som helst –så är dagarna för dig.

Ledardagarna är också ett måste för dig som är intresserad att hålla dig uppdaterad kring vad som händer inom rörelsen, inom missionen samt av att få del av andra intressant information som kan vara till nytta för dig och din församling. Vi kommer att göra allt vi kan att ni skall trivas och vi är övertygade att också maten kommer att ge en fin upplevelse, då det utlovas både arabisk samt asiatisk mat. Vi ber om många nya gudstilltal, varm och uppmuntrande gemenskap, nya initiativ. Vi tror att framtiden är vår.

Årets Inbjudna talare är Kirsi Mentu och Tomas Forsbäck, båda campus pastorer i församlingen Suhe Helsinki.  Suhe håller idag gudstjänster på tre platser (campus) i Helsingfors regionen och visionen är att ha 12 campus inom 10 år och ändå vara en församling med en vision. Vi får ta del av deras resa och vision och troligtvis blir vi utmanade att tänka större, längre och mera av ”en kyrka många platser”

Vi har även inbjudit Muayad Namrood, arabisk pastor i församlingen Saalem, Helsingfors. Muayad kommer att berätta om sina erfarenheter och hur han ser på framtiden då det gäller arbetet bland flyktingar och ny-finländare. Många människor med muslimbakgrund har idag kommit till tro, blivit döpta och är medlemmar i våra församlingar. Nya ledare och predikanter växer sakta fram. Slutar det här eller kan det vara så att det finns oanade möjligheter för framtiden?

 

Logi
Om du behöver logi finns det åtminstone följande alternativ:

Motell Marine, motelmarine.fi

Hotel Seafront, hotelseafront.fi

Stadshotellet, kaupunginhotelli.fi

Alapiha, alapiha.fi

Dessutom är det möjligt att övernatta på Sjömansro i Lappvik som är beläget ca. 16 km från Ekenäs. Priset för den övernattningen är 15€/person. Den som sover på Sjömansro behöver ta med egna lakan samt handduk. Morgonmål går att ordna för 5€/person om det finns minst 20 betalande, annars behöver gästen själv ordna med sitt morgonmål. Till arrangemanget hör att man städar sitt eget rum före avfärd. Bindande anmälan för detta alterntiv till info@betesdachurch.fi senast 5.3.2018 med information om morgonmålet.

Anmälning
Anmäl dig till info@betesdachurch.fi, senast den 5.3.2018.
För dagarna uppbärs en avgift på 50,- € eller 25,- € per dag.
I avgiften ingår lunch och kaffe under dagarna.

 

Önskar er på FSP:s vägnar hjärtligt välkomna till Raseborg!

Fredrik Martin

Program:

Fredag 9.3

11.30 Registrering

12.00 Lunch

13.00 FSP SESSION -Aktuell och viktig information om vad som händer i vår rörelse.

14.30 Kaffepaus

15.00 Session – Inspiration för framtiden

Kirsi Mentu och Tomas Forsbäck, båda campuspastorer från församlingen SuHe Helsinki berättar om sin resa, visioner och drömmar samtidigt som de utmanar oss att våga tänka nytt, större och framåt. Suhe Helsinki växer och har målet att ha 12 campus i Helsingforstrakten inom 10 år. De vill vara en församling men på många platser.

17.30 Middag (arabisk mat)

19.00 Session – Nyfinländare och flyktingar

Inbjuden talare är Muayad Namrood från Saalem kyrkan i Helsingfors. Muayad är arabisk pastor i Saalem och han talar och berättar om arbete bland muslimer i Finland och framtiden och möjligheterna och den nya verkligheten i våra kyrkor –diskussion och frågor

21.00 Kvällste

Lördag 10.3

9.00 Morgonsamling – Bön, lovsång, andakt med Magnus Mikander

9.30 Session – Rundabordsdiskussioner. Indelning i grupper för samtal eller alternativt undervisning.

  1. Smågruppsledare
  2. Lovsångsledare
  3. Barnledare
  4. Ungdomsledare
  5. Flyktingarbete
  6. Ekonomi & Förvaltning

12.00 Lunch (asiatisk mat)

13.00 Session – FSPM. Information och strategi gällande framtiden

14.30 Kaffe

15.00 Avslutningssamling – Patrik Hellström, Fredrik Martin, Nattvard, Lovsång